ATT KÖPA MARSVIN

ATT KÖPA MARSVIN

En ny liten kompis ? Eller minst två !
Marsvin är flockdjur och säljs inte ensamt. Minst två om det inte redan finns en marsvinskompis hemma. Marsvinen är registrerade med stamtavla i SMF. De är minst fem veckor vid försäljningen. 
De är av rasen abessinier. En robust, pigg och nyfiken ras med virvlig päls.   Att skaffa husdjur är ett ansvar och ett åtagande under flera år. Ett marsvin blir ca 7 år.
Innan du får hem dina nya vänner är det mycket att tänka på. Jag rekommenderar varmt ett besök på Svenska Marsvinsföreningens hemsida där du kan läsa allt om vad du ska tänka på innan köpet, skötsel, foder,  sjukdomar och mycket mer.

Marsvin för vem ?

För barn är  husdjur utvecklande för empati och ansvarskänsla. Men barnet får aldrig ha hela ansvaret. Det ska alltid finnas en vuxen som har huvudansvaret varje dag.

För vuxna är det söta, sällskapliga marsvinet ett perfekt sällskapsdjur. En hund eller katt är inget bra alternativ för en heltidsarbetande person. Men tänk att komma hem till  marsvin som piper av glädje ! Och inte behöver man vända direkt i dörren och ge sig ut på kissrunda. Kan det vara bättre ?

Äldre personer. Här vill jag slå ett slag ! Kan något djur vara bättre än marsvin om man inte riktigt orkar gå ut på hundrastning eller leka med en busig katt? Det är väldigt rofyllt att sitta med ett gosigt, varmt marsvin i knät. Med buren på lagom höjd med marsvinen lättillgängliga för kel och lätta att plocka ut för en  mysstund så kan de bli till stor glädje. Kanske behövs någon anhörig eller annan vuxen till hands för veckostädningen av buren. 
 
Marsvin är ett sällskap och en kompis till alla som tycker om djur och förstår att sköta dem på bästa sätt.

NINA KINDSTRÖM 28.02.2020 16:11

Du har en kanon fin sida, mycket bra info och fakta. Väldigt hemtrevlig 😊. Jag har mailat dig, hör gärna av dig.
Mvh Nina ☺️

Senaste kommentarer

01.10 | 18:22

Hej Vad kostar dina marsvin? Kan du skicka bild på dom du har just nu? Vi ...

24.07 | 20:09

Är det någon marsvin kvar

19.04 | 20:22

Hej, vi vill kör en gerbilhane, har en gerbilhona som är i behov av sällskap. ...

11.04 | 08:16

Hej! Undrar om du har 2 gerbilungar som söker ett hem? Eller ngn pla...