HÄR BOR VI....

VÄLKOMMEN IN !!

 MARSVINSRUMMET är planerat så att både  jag och marsvinen ska trivas. Tanken är att jag inte bara nu, vid 60+, utan även kanske vid 70+ lätt ska kunna ta burarna till badrummet för skrubbning. Inga trähyllor då det inte går att högtryckstvätta i lägenhet. Bakom burarna skyddas väggarna av lättvättat tyg.

Golvet är skurbart och väggarna tål våttorkning. Under borden till höger ryms en höbal, en spånbal, kraftfoder, transportlådor, en utfällbar rasthage mm Det finns också en pall att sitta på + ett utfällbart bord för min tekanna (viktigt!) när jag vakar in nya ungar.

Ingen bur är över 1 meter men med lite fantasi går det att göra dem större. Och roliga ! Här är det Damtorps Ridge som visar hur två 1 metersburar blir en rolig 2 metersbur ! 

Här har en bur på 1 meter fått en övervåning som är 0,50 meter och en öppen sida in till en bur som är 0,80 meter. Alltså en burlängd på 2,30. Marsvinet på bilden SCh Tiburons Her Majesty  

Vid dörren får det precis plats 0,80-burar. Tornado's Comical Face är jättenöjd med sin sittplatta/grotta som är spännande och gör buren större. 

Här nedan syns andra exempel på burinredning för att skapa egna krypin.  

T's Wildcard och Damtorps Ridge

SCH FINCH Winniepig's Troy

T's Denver

På rummets vänstra sida finns gallerburar. Tre stycken av dem alltså hopbyggda till en stor flockbur. Alla burar är VÄLDIGT lättskötta då jag har kattsand (Ever Clean) /plastduk /kattsand /tidningspapper i botten. Över det spån och vanlig inredning. Den understa sanden byts bara vid burskurning och möjligen just vid vattenflaskan om något runnit ner där. Plasten, som INTE får ha någon textilsida, skuras samtidigt som buren. Det övre sandlagret byts partiellt som behövs. Bara tidningar och spån måste bytas vid varje rengöring och burbottnarna är alltid som nya ! Burarna är lätta att flytta vid golvskurning. Under de tre burar som står längst ner på golvet finns runda, hjulförsedda, plattor. Två under vardera bur. De är egentligen till för stora blomkrukor men är perfekta att dra fram  bursektionerna på.  

Hörnhylla och klätterställning

Sovhörna och godisbar. T's Zupernanny

Myshörna

T's Zupernanny

Ledig lya

Ledig lya med hängmatta

Höboll.

Lite extra pyssel att slita fram höstrån. Tornado's Wildcard.

Höboll.

Utan hö är bollen härlig att gömma sig i tycker Damtorps Ridge.

Höhäck i plast

Kul att stå på, krypa under eller stoppa in huvudet under och kasta upp i luften ! T's Tiffin och Charmtrollets Joycelyn

Skrythyllan

Glada minnen! Att titta på om burrengörandet tar emot.

Kattgaller

Inte för att det behövs. Morris har inget marsvinsintresse

Tack för besöket !

Charmtrollets Aniara

Med vänlig hälsning

Agneta Johansson

Senaste kommentarer

01.10 | 18:22

Hej Vad kostar dina marsvin? Kan du skicka bild på dom du har just nu? Vi ...

24.07 | 20:09

Är det någon marsvin kvar

19.04 | 20:22

Hej, vi vill kör en gerbilhane, har en gerbilhona som är i behov av sällskap. ...

11.04 | 08:16

Hej! Undrar om du har 2 gerbilungar som söker ett hem? Eller ngn pla...